![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#3
|
|||
|
|||
![]() ثانيا_ المخ
************ 1_المخ بانيه غسلته براحه خالص بملح وخل وقطعته شرايح ثم تبلته بشويه ملح وفلفل وكمون وليمون لمدة نصف ساعه ثم غمسته في البيض وبعدين الدقيق زي وضغطت عليه بس مش اوي لاحسن يتهري وبعدين حمرته في زيت عميق =المخ بانيه ![]() المقادير: 2-المخ المقلىك مخ ملح وفلفل أسود كوب دقيق عصير حبه بصل ربع كيلو بقدونس مفروم معلقه صغيره جوز الطيب بيضتان كوب بقسماط طازج ربع كيلو زيت للقلى طريقه التحضير _قطعى المخ قطع متوسطه تبلى المخ بعصير البصل والملح والفلفل وجوزه الطيب وأتركيه قليلا فى التتبيله _ثم ضعى المخ فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط مثل البانيه والبفتيك _حمريه فى الزيت ويقدم ساخنا ويزين بالبقدونس المفروم وبالهنا والعافية -مخ بانية بالصور ![]() الطريقة مخ كامل نغسل المخ بالماء -نغليه غلوةعلى النار فى ماء وشوية ملح -ننشله من الماء ونصفيه -نقطعه طرنشات -نضع فى البيض المتبل ثم فى البقسماط ونحمره فى طاسة بها زيت على نار متوسطة نرصه فى طبق التقديم وبالهنااااااااااااااااا يجمل بالبقدونس ************ شيف شربيني مخ بانية http://safeshare.tv/w/dsCUkYDjla جبت حله وحطيت فيها ميه وقطعت بصل وجزر وتوابل ملح وفلفل وكمون وورق لوري ونزلت فيه المخ وحسبت 10 دقايق وشلته من الميه ودخلته الفريزروحضرت التتبيله كانت توم مفروم وبصل مدعوك بالفلفل الاسمر ولمونه وبعد ما تماسك المخ طلعته وبدات اقطعه وحطيت عليه التتبيله ودخلته تاني الفريزر وجبت دقيق وبيض وبقسماط حطيته في الدقيق وبعدين البيض وبعدين البقسماااااااااااط ودخلته التلاجه شويه وبعدين قليته في زيت الف هنا وعافية تابعوني ![]() |
|
|
![]() |