| 
			 | 
			
			 | 
		
| المستشار نبيل جلهوم | ||
| المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير | 
| دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل | 
			
  | 
			
			
			
	
		 تسجيل دخول اداري فقط  | 
		
![]()  | 
	
	
| انشر الموضوع | 
| 
		 | 
	أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع | 
| 
	 | 
| 
		 
			 
			#1  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
		
	
		
		
			
			 مكرونه بشاميل بالفراخ   
		يلا نبدأ بسم الله (( المقادير )) نص كيلو مكرونه قلم مسلوقه نص كيلو فراخ مخلية مقطعة مكعبات صغيرة 2 بصلة مبشوره كل واحده لوحدها 2 معلقة كبيرة جنزبيل طازة مبشور جبنة رومي مبشوره 3 كوب سائل ( شوربة +لبن ) 3 معلقة كبيرة زبده او سمن 3 معلقة كبيرة دقيق 3 بيضات 2 فلفل اسود - ملح - معلقة كبيرة صلصة طماطم (( الطريقة مع بعض اسراري لطعم مميز )) 1- نقوم بسلق المكرونه 2- نعمل البشاميل : نسخن الزبده ثم الدقيق نقلبهم لحد ما يصفروا 3- نضيف السائل تدريجياً مع التقليب المستمر حتى انهاء السائل (لبن+شوربه) 4- نتذوق البشاميل مع ضبط الملح واضافة الفلفل الاسود والجبنه الرومي تترك تغلي 5 دقائق ثم ترفع من على النار 5- تترك لتبرد ثم يضاف البيض اليها ويمزج جيداً 6- نسيب البشاميل يبرد ونروح نشوح الفراخ 7- نحط في حله فاضيه شوية زيت ونقلب مكعبات الفراخ لحد ما لونها يبيض 8- نضيف بصله والجنزبيل وجوزة الطيب وشوية ملح وفلفل ونسيبهم لحد ما ميتهم تنشف 9- نضيفلهم كوباية ميه ونغطيهم ونسيبهم حوالي تلت ساعة لحد ما الفراخ تستوي 10- نصفي المكرونه من الميه - نضيف البيض للبشاميل بعد ما برد - ننقص كبايه كبيره من البشاميل للوجه نقيد الفرن علشان يسخن 11- نصفي المكرونه من الميه ونقلبها على البشاميل 12- نقلب البصله التانيه مع الفراخ بعد رفعها من على النار وبعدين نقلب الفراخ مع المكرونه والبشاميل 13- نفردهم في صينيه مدهونه زيت وبعدين نصب كباية البشاميل الباقيه على الوش 14- نوزع معلقتين صلصة الطماطم على وش الصينيه ونرش شوية جبنه رومي 15- توضع في فرن حامي لمدة 45 دقيقه ودا طبق سلطه لزوم الشياكه ههههه وبالهنا والشفا هيفولا ![]()  | 
![]()  | 
	
	
		
  | 
	
		
  | 
			
			![]()  |