| 
			 | 
			
			 | 
		
| المستشار نبيل جلهوم | ||
| المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير | 
| دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل | 
			
  | 
			
			
			
	
		 تسجيل دخول اداري فقط  | 
		
![]()  | 
	
	
| انشر الموضوع | 
| 
		 | 
	أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع | 
| 
	 | 
| 
		 
			 
			#1  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
		
	
		
		
			
			 فتة عيد الأضحى على الطريقة المصرية ألذ فتة مصرية بالخطوات المصورة من مطبخى أعتدنا بمصر نأكل الفتة في مواسم كتير منها عيد الأضحى و دي طريقة حلوة و سهلة للفتة ان شاء الله تعجبكم الفتة بالخل  و الثوم ![]() المقادير للصلصة 5 حبات طماطم كبيرة معصورة بالخلاط 2 ملعقة زيت 2 فص ثوم مفروم 2 ملعقة خل(أي نوع أبيض أو أحمر) ملح و فلفل أسود و بهارات قليل للفتة 1  كيلو لحم مسلوق عادي  ( لحم مسلوق بالماء و البصل و ملح و الفلفل الأسود و البهارات و عود قرفة و ورقتي لورا و عودين قرنفل و الهيل) 2 كوب مرق اللحم ( لتسوية الأرز) 1 كوب مرق اللحم لتسقية الخبز 2 خبز أسمر مقطع قطع صغيرة 2 ملعقة كبيرة سمن ( لتحمير الخبز) 2 ملعقة كبيرة زيت ( لنضج الأرز) 2 كوب كبير أرز مصري مغسول و منقوع لمدة 1/2 ساعة 2 فص ثوم مفري و محمر بالزيت للزينة الطريقة نعد الصلصة أولا نضع الزيت في قدر علي النار ثم نضع الثوم المفروم  و نقلب ثم نضع عصير الطماطم و الملح و الفلفل الاسود و تترك علي النار حتي تتسبك و تنضج ثم نضع الخل و نطفي النار و تترك لتهدأ و دي صورة الصلصة النهائية تترك الصلصة علي جنب و نبدأ في عمل الفتة نقطع الخبز قطع صغيرة و نحمرها علي النار مع السمن (ممكن تحمر في الفرن ) و تقلب علي النار حتي يحمص الخبز و نحطه في القالب نعد الأرز بالطريقة المعتادة  نضع الزيت في قدر علي النار ثم نضع الأرز المنقوع و المصفي و الملح و نقلب شوية ثم نضع المرق و نتركه يغلي ثم نهدئ النار علي الآخر و نغطيه و يترك لينضج الأرز و دي صورة بعد ما حطيت المرق و سيبته يغلي و دي الصورة بعد نضج الأرز نسخن 1 كوب من المرق و نسقي به الخبز المحمص و يترك حتي يتشرب الخبز المرق جيداااااااا ثم نخلط مع الخبز المسقي بالمرق 3 ملاعق كبيرة أرز ناضج + 4 ملاعق كبيرة صلصة و تقلب جيدا ثم نضع الأرز و نفرده علي الخبز و نزين السطح بالثوم المحمر و دي صورة الثوم المحمر و دي الصورة النهائية و دي من الجنب و دي كمان و تقدم مع اللحم المحمر و الصلصة و دي الصورة النهائية للطبق ![]() طريقة اخرى المقادير : 1ك ارز ابيض مستوى بالزبد صلصة فتة بالخل و الثوم خبز اسمر مصرى او خبز يحتوى على دقيق القمح و الردة تقلية " ثوم و خل " شوربة لحم و يفضل الضأن فلفل اسمر ملعقة زبدة كبيرة لحم ضأن او اى نوع لحم الطريقة : قطعى الخبز قطع صغيرة و حمرية فى الزبد ثم ضعى علية قليل من تقلية الخل و الثوم و بعض الشوربة لتطرية الخبز و اتركية دقيقتين ليتشرب الشوربة ثم ضعى بعض ملاعق من صلصة الفتة و الارز الابيض و اخلطيهم جيدا و افرغية فى صينية التقديم و غطية بالارز الابيض ثم بعض الصلصة و تقلية الخل و الثوم و بعض الفلفل الاسمر ثم ضعى قطع اللحم محمر او مسلوق حسب الرغبة صلصة الفتة : 2 كوب طماطم - ملعقة زبد - 3 فصوص ثوم - بعض الخل الابيض - ملح - فلفل اسمر ضعى الزبد و الثوم على النار حتى يصفر ثم ضعى الخل و عصير الطماطم و الملح و الفلفل و اتركية على النار حتى تصبح سميكة و بالعافيه. الف هنا وعافية اختكم/هيفولا ![]() التعديل الأخير تم بواسطة هيفولا ; 11-08-2011 الساعة 03:30 PM  | 
![]()  | 
	
	
| أدوات الموضوع | |
| انواع عرض الموضوع | |
		
  | 
	
		
  | 
			
			![]()  |