صفحة بيت عطاء الخير
بطاقات عطاء الخير
تويتر عطاء الخير الرسمي
مجموعة بيت عطاء الخير الرسمية
بحث في موقع الدرر السنية
 

بحث عن:

ابحث بالموقع
تاريخ اليوم:

  المستشار نبيل جلهوم  
المهندس عبدالدائم الكحيل الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى بطاقات عطاء الخير
دروس اليوم أحاديث اليوم بطاقات لفلي سمايل


مجموعات Google
اشترك فى مجموعة بيت عطاء الخير
البريد الإلكتروني:
زيارة هذه المجموعة

تسجيل دخول اداري فقط

إضافة رد
انشر الموضوع
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
قديم 02-22-2017, 04:31 AM
هيفولا هيفولا غير متواجد حالياً
Super Moderator
 
تاريخ التسجيل: May 2010
المشاركات: 7,422
افتراضي كوسه وبطاطس محشي باللحمة المفرومة



كوسه وبطاطس محشي باللحمة المفرومة



نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة


المقادير ديه تكفى لفردين انتى ممكن تزودى
ربع كوسه وربع بطاطس صغيرة ومتقورة
2 حبة طماطم مضروبة فى الخلاط
جبنة موتزيلا
زيتون مخلى وتقطع صغيرة
بهار لحمة
ملح فلفل
قرن فلفل رومى
لحمة مفرومة
وبصله مفرومة متوسطة
الطريقة
تعصج اللحم المفرومة وعليها البهارات والملح والفلفل
وبعد كدة ننزل بالجبنة الموتزيلا والفلفل الرومى والزيتون
وبعد كدة نجيب البرام بتاعنا ونحط فى الارضية شرايح بصل وفص توم وشرائح طماطم
وبعد كدة نحشى الكوسة والبطاطس
ونضيف عليها عصير الطماطم ونلفة بفويل على درجة حرارة متوسطة




طريقة عمل الكوسة و البطاطس باللحم المفروم

الطريقة الأولى

المقادير :

½ كيلو بطاطس صغيره / ½ كيلو كوسه / ربع مفروم / صلصه / ملح و فلفل و بهارات
طريقة التحضير:

1- حنقور البطاطس و الكوسه بعد ما نقشر البطاطس .
2- حنقلي حشو البطاطس في زيت عادي .
3- نشيلها علي جنب و نصفيها من الزيت.
4- نقلي البطاطس في نفس الزيت هيا و الكوسه لحد ما يتحمروا و نصفيهم.
5- نكون محضرين المفروم زي ما سبق في وصفه اللازنيا.
6- نحشي الكوسه و البطاطس.
7- نفرش البطاطس اللي قليناها في الأول في القلب
و نحط البطاطس و نصب عليها من اللحمة اللي فاضله.
8- نحط الكوسه في القالب برضه و نسقي من اللحمة اللي فاضله .
9- ندخلها الفرن لمده نص ساعه .
10- نقدمها مع رز بالشيعريه.
نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة

الطريقة الثانية

مقادير محشي الكوسة باللحم المفروم بطريقتي
٥٠٠ غرام لحم مفروم
٤ بصلة، مفرومة
٤ فص ثوم مهروس
٢ ملعقة كبيرة زيت نباتي
ملح وبهار
١ مكعب مرقة الدجاج
٢ كرفس، عودان مقطع مكعبات صغيرة
١ فلفل ملون، مقطعة مكعبات صغيرة
٤ طماطم، مقطعة مكعبات صغيرة
١ كوب ماء
١ باقة كزبرة، مفرومة
٢ فلفل أخضر حار، حسب الرغبة
١ كيلوغرام كوسا
صنوبر
طريقة التحضير

١. يوضع اللحم في مقلاة على النار ويحرك، يضاف نصف كمية البصل
ونصف كمية الثوم والملح والبهار ويحرك.
٢. يوضع الكرفس والفليفلة المقطعة ثم تغطى القدر حتى ينشف تماماً من السوائل
وأخيرا تضاف الكزبرة المفرومة، هكذا تصبح الحشوة جاهزة.
٣. في قدر على النار، يوضع ملعقتين زيت ثم يحمر بقية البصل والثوم والفلفل الاخضر الحار،
تضاف الطماطم والملح والبهار ومكعب المرق والماء ثم يغلق القدر لعشر دقائق تقريباً.
٤. يوضع المزيج في الخلاط ويخلط حتى يصبح صلصة حمراء.
٥. تغسل الكوسا ويزال رأسها ثم تفرغ، تحشى بالحشوة ثم ترتب حبات الكوسا في صينية بايركس، يسكب خليط الطماطم على الكوسا
٦. وأخيرا يضاف الصنوبر.
٧. ندخل الصينية إلى الفرن لمدة 40 دقيقة.





رد مع اقتباس
إضافة رد

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع



ديزاين فور يو لحلول تقنية المعلومات