صفحة بيت عطاء الخير
بطاقات عطاء الخير
تويتر عطاء الخير الرسمي
مجموعة بيت عطاء الخير الرسمية
بحث في موقع الدرر السنية
 

بحث عن:

ابحث بالموقع
تاريخ اليوم:

  المستشار نبيل جلهوم  
المهندس عبدالدائم الكحيل الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى بطاقات عطاء الخير
دروس اليوم أحاديث اليوم بطاقات لفلي سمايل


مجموعات Google
اشترك فى مجموعة بيت عطاء الخير
البريد الإلكتروني:
زيارة هذه المجموعة

تسجيل دخول اداري فقط

إضافة رد
انشر الموضوع
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
قديم 12-18-2012, 08:22 AM
هيفولا هيفولا غير متواجد حالياً
Super Moderator
 
تاريخ التسجيل: May 2010
المشاركات: 7,422
افتراضي مكرونه بشاميل بالفراخ


مكرونه بشاميل بالفراخ

يلا نبدأ بسم الله


(( المقادير ))


نص كيلو مكرونه قلم مسلوقه
نص كيلو فراخ مخلية مقطعة مكعبات صغيرة
2 بصلة مبشوره كل واحده لوحدها
2 معلقة كبيرة جنزبيل طازة مبشور
جبنة رومي مبشوره
3 كوب سائل ( شوربة +لبن )
3 معلقة كبيرة زبده او سمن
3 معلقة كبيرة دقيق
3 بيضات
2 فلفل اسود - ملح - معلقة كبيرة صلصة طماطم

نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة

(( الطريقة مع بعض اسراري لطعم مميز ))

1- نقوم بسلق المكرونه

2- نعمل البشاميل : نسخن الزبده ثم الدقيق نقلبهم لحد ما يصفروا
3- نضيف السائل تدريجياً مع التقليب المستمر حتى انهاء السائل (لبن+شوربه)

4- نتذوق البشاميل مع ضبط الملح واضافة الفلفل الاسود والجبنه الرومي
تترك تغلي 5 دقائق ثم ترفع من على النار
نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة

5- تترك لتبرد ثم يضاف البيض اليها ويمزج جيداً

6- نسيب البشاميل يبرد ونروح نشوح الفراخ

7- نحط في حله فاضيه شوية زيت ونقلب مكعبات الفراخ لحد ما لونها يبيض

8- نضيف بصله والجنزبيل وجوزة الطيب وشوية ملح وفلفل
ونسيبهم لحد ما ميتهم تنشف

9- نضيفلهم كوباية ميه ونغطيهم ونسيبهم حوالي تلت ساعة
لحد ما الفراخ تستوي

10- نصفي المكرونه من الميه - نضيف البيض للبشاميل بعد ما برد -
ننقص كبايه كبيره من البشاميل للوجه

نقيد الفرن علشان يسخن

11- نصفي المكرونه من الميه ونقلبها على البشاميل

12- نقلب البصله التانيه مع الفراخ بعد رفعها من على النار
وبعدين نقلب الفراخ مع المكرونه والبشاميل

نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة

13- نفردهم في صينيه مدهونه زيت
وبعدين نصب كباية البشاميل الباقيه على الوش

نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة

14- نوزع معلقتين صلصة الطماطم على وش الصينيه
ونرش شوية جبنه رومي

نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة

15- توضع في فرن حامي لمدة 45 دقيقه

نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة

ودا طبق سلطه لزوم الشياكه ههههه

نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة

وبالهنا والشفا

هيفولا
نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة

رد مع اقتباس
إضافة رد


تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع



ديزاين فور يو لحلول تقنية المعلومات